Nechceme podzemní garáže na Zelném trhu

Zastupitelé města Brna se sešli na svém posledním zasedání v˙tomto volebním období (přepis Primy)

06.10.2010 17:44

Moderátor (Renata Růžová):

Zastupitelé města Brna se včera sešli na svém posledním zasedání v˙tomto volebním období. Mimo jiné se vrátili k˙projednání petice k˙chystané výstavbě garáží pod Zelným trhem. Kandidátů na nového primátora jihomoravské metropole jsme se zeptali i na jejich názor.

 

Redaktor (Štěpánka Kadlečková):

Petici proti výstavbě garáží pod povrchem Zelného trhu už čítá přes 2 tisíce podpisů. Odpůrci záměru se dostavili i na samotné zasedání zastupitelstva. Zastupitelé vzali petici na vědomí. Jasné stanovisko ale nepadlo. To bude až na novém vedení Radnice.

 

Host (Daniel Rychnovský /KDU - ČSL/, kandidát na primátora):

Ten benefit, který by z˙toho byl, to znamená nějakých 50 garážových stání, ještě k˙tomu soukromých, není odpovídající tomu riziku. To znamená, že v˙této chvíli nic nedělat je nejlepší, než dělat takovéhle masivní zásah.

 

Host (Robert Kotzian /ODS/, kandidát na primátora):

Nesouhlasíme s˙garážemi pod Zelným trhem. Ten důvod je prostý. Obáváme se, že tyto garáže by znamenaly ohrožení historických sklepů, které jsou velmi nákladným způsobem rekonstruovány. Znamenalo by to změnu rázu Zelného trhu.

 

Redaktor (Štěpánka Kadlečková):

Projednávání bodu o garážích ukázalo na další problém. Musí se včas vyřešit stání aut v˙centru. Například stavba parkovacího domu na Panenské nepokračuje. I když už se zde dávno mělo parkovat. V˙průměru se denně v˙širším centru Brna vystřídá 4,5 tisíce aut. Kolik v˙současnosti existuje parkovacích stání, nikdo přesně neví. Je však jasné, že jich je nedostatek.

 

Host (Roman Onderka /ČSSD/, kandidát a primátora):

To, kde se bude parkovat, by se do budoucna mělo i rozhodnout, jestli jsou nějaká místa v˙Brně, kde by se dalo parkovat v˙podzemí. Jako například, a tam si to dokážu představit, je místo před Janáčkovým divadlem.

 

Redaktor (Štěpánka Kadlečková):

Jestli se bude pod povrchem Zelného trhu Parkovat nebo ne, bude muset rozhodnout až nové zastupitelstvo vzniklé po volbách.

 

Kontakt

Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu v Brně

forum4am@gmail.com. brneni@gmail.com

Šárka Svobodová, 4AM - Fórum pro architekturu a média - iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 602578820

Petra Hlaváčková, 4AM - Fórum pro architekturu a média, iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 731656857

Pavla Spurná, o.s. Brnění, koordinátorka sběru podpisů pod Žádost Zastupitelstvu města Brna, 777649783

Matěj Hollan, o.s. Brnění, právní aspekty kauzy, 774956148

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode