Nechceme podzemní garáže na Zelném trhu

Projekt garáží pod Zelným trhem asi končí

15.12.2010 21:07

Brno – Brněnští radní udělali první krok pro zrušení projektu garáží pod Zelným trhem. Ve středu na svém zasedání stáhli svůj souhlas se zjednodušeným územním řízením.

 

Definitivní ne, by mělo zaznít na začátku roku 2011. „Pravděpodobně bude následovat zrušení záměru o prodeji, nebo pronájmu pozemků, které investor k výstavbě potřebuje,“ uvedl náměstek primátora Oliver Pospíšil. Dodal, že na zrušení projektu se shodne i většina zastupitelů. „Je to taková symbolická předzvěst toho, že chceme projekt zastavit,“ okomentoval rozhodnutí rady Pospíšil.

Postup vítají i aktivisté, kteří proti garážím bojovali. „Jsme rádi, co dává vedení města najevo. Ale čekáme až definitivně rozhodnou o zamítnutí garáží,“ upozornil aktivista z iniciativy Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu Matěj Hollan.

Projekt, který prý ohrožoval barokní kašnu Parnas i samotné náměstí vyvolal nelibost u aktivistů, i obyvatel Brna. Petici proti garážím podepsalo přes čtyři tisíce lidí. A minulý týden se přidali i památkáři. Vědecká rada ředitelky Národního památkového ústavu se vyjádřila, že stavět garáže na Zelném trhu je tak velký zásah do jednoho z nejstarších brněnských náměstí, že se o něm vůbec nemělo začít jednat.

(Brněnský deník)

Kontakt

Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu v Brně

forum4am@gmail.com. brneni@gmail.com

Šárka Svobodová, 4AM - Fórum pro architekturu a média - iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 602578820

Petra Hlaváčková, 4AM - Fórum pro architekturu a média, iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 731656857

Pavla Spurná, o.s. Brnění, koordinátorka sběru podpisů pod Žádost Zastupitelstvu města Brna, 777649783

Matěj Hollan, o.s. Brnění, právní aspekty kauzy, 774956148

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode