Nechceme podzemní garáže na Zelném trhu

Přímý kontakt kandidátů s občany se osvědčil

07.10.2010 11:26

BRNO - Součinnost zastupitelů KSČM na městské radnici a v jednotlivých městských částech Brna v končícím volebním období ocenila včera na tiskové konferenci Helena Sýkorová, kandidátka komunistů na novou brněnskou primátorku.

 

ŻSpolupráce se upevnila i zásluhou činnosti tzv. velkého klubu zastupitelů KSČM ze všech brněnských městských částí. Jejich členové si v klubu vyměňují zkušenosti a informace či podněty z jednotlivých lokalit k projednání v samosprávě celého města. Tato spolupráce je účinná, přínosná a v příštím volebním období ji chceme ještě prohloubit ,®konstatovala Sýkorová. Podle ní se osvědčuje přímý kontakt s občany . ŻNáklady na volební kampaň komunistů v Brně jsou nižší než půl milionu korun. Nevyužíváme sponzorské dary, pro příští volební období proto nemusíme být nikomu zavázáni a případně upravit či odstoupit od svého volebního programu,®vysvětlila Sýkorová.

Předseda klubu KSČM v městském zastupitelstvu Pavel Březa zareagoval na žádost občanů, podpořenou více než 2000 podpisy na petičních arších, aby samospráva Brna na úterním jednání neschválila návrh vybudovat hromadné podzemní garáže pro 58 aut pod náměstím Zelný trh. ŻTuto iniciativu chtěli zneužít na předchozím jednání samosprávy zelení k tomu, aby k této investici vyvolali místní referendum. O jeho výsledku bychom měli všichni zřejmě velké pochybnosti. Městská rada navrhla zastupitelstvu, aby radě uložilo iniciovat do konce letošního roku nové veřejné projednávání návrhu na vybudování podzemních garáží. Je to šalamounský přístup - tedy nic neslíbit a dát podnět k tomu, aby radní nějakým způsobem předložili občanům informace, nechali si od nich podávat názory a podněty, se kterými pak mohou naložit jakkoliv,® vysvětlil Březa.

Náměstek primátora Oliver Pospíšil (ČSSD) na úterním jednání tvrdil, že pokud by zastupitelé vyslovili se stavbou nesouhlas, zlikvidovali by soukromé investorské iniciativy bez toho, zda znají veškeré informace, které odborně posuzují, zda garáže pod náměstím jsou či nejsou možné.

ŻDomnívám se, že zastupitelstvo není orgán, který rozhoduje fatálním způsobem Pokud o něčem rozhodne, a až později dostane nové informace, může při příštím jednání své rozhodnutí odvolat Proto nebyl důvod aby se nevyhovělo žádosti občanů® pokračoval Březa Navíc městská rada zastupitelstvu ani nenavrhla, aby žádost občanů vzalo na vědomí, což Březa považuje za určitou aroganci vůči více než dvěma tisícovkám občanů kteří podepsali petici Komunisté při úterním jednání zastupitelstva podporovali, aby samospráva žádosti občanů vyhověla ŻV okamžiku kdy případně získáme informace svědčící v neprospěch takového rozhodnutí nový samosprávný orgán po volbách může na základě nových znalostí rozhodnout jinak. Obávám se že to co se přijalo na jednání Zastupitelstva města Brna v úterý, dává volnou ruku státní správě k rozhodnutí aby ve stavebním řízení tuto stavbu umožnila,® uzavřel Březa.

Kontakt

Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu v Brně

forum4am@gmail.com. brneni@gmail.com

Šárka Svobodová, 4AM - Fórum pro architekturu a média - iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 602578820

Petra Hlaváčková, 4AM - Fórum pro architekturu a média, iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 731656857

Pavla Spurná, o.s. Brnění, koordinátorka sběru podpisů pod Žádost Zastupitelstvu města Brna, 777649783

Matěj Hollan, o.s. Brnění, právní aspekty kauzy, 774956148

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode