Nechceme podzemní garáže na Zelném trhu

Odpověď primátora na dotaz občana 1 (ČSSD)

27.07.2010 00:00

Vážený pane Skulo,
Brno je pyšné na to, že má hluboké historické kořeny, současně však chce být – a je – moderním městem. Nejenom Brno, ale i mnohá jiná města 21. století se musejí mimo jiné potýkat s velkým rozmachem automobilismu. Brňané a návštěvníci našeho města se určitě rádi pokochají historickým koloritem jeho centra, vyžadují však také služby a servis na vysoké moderní úrovni.
Parkování ve městě je dlouhodobý problém. Vedení města se jej snaží koncepčně řešit a zohledňuje přitom jak potřeby samotného města, tak jeho obyvatel a návštěvníků. Jedním z možných řešení, jak snížit nedostatek parkovacích míst, je výstavba parkovacích domů a podzemních garáží. Rada města Brna proto souhlasila s umístěním podzemního parkovacího objektu s rampou na Zelném trhu za podmínky zachování současné nivelety (výškové úrovně) povrchu náměstí a šetrného začlenění rampy do historického prostoru. Díky celkové rekonstrukci Zelného trhu i podzemí pod ním pak jistě vzroste atraktivita města.
Výstavbou podzemních garáží se tak zvýší počet parkovacích míst a navíc umístění aut do podzemí přispěje k tomu, že nebudou „zavazet“ ve veřejném prostoru města. Tuto funkci má samozřejmě i parkoviště pod Velkým Špalíčkem. Zhruba 110 parkovacích míst je zde dle jeho provozovatelů vytíženo na 70–80 %, přičemž 3/4 míst obsadili dlouhodobí zájemci, 1/4 je určena pro návštěvníky obchodního centra a další zájemce o parkování na kratší dobu.

S pozdravem

Bc. Roman Onderka, MBA
primátor města Brna

 

(Roman Onderka)

Diskusní téma: Odpověď primátora na dotaz občana 1 (ČSSD)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

Kontakt

Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu v Brně

forum4am@gmail.com. brneni@gmail.com

Šárka Svobodová, 4AM - Fórum pro architekturu a média - iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 602578820

Petra Hlaváčková, 4AM - Fórum pro architekturu a média, iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 731656857

Pavla Spurná, o.s. Brnění, koordinátorka sběru podpisů pod Žádost Zastupitelstvu města Brna, 777649783

Matěj Hollan, o.s. Brnění, právní aspekty kauzy, 774956148

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode