Nechceme podzemní garáže na Zelném trhu

Jeden zastupitelský? O žábách

15.12.2010 00:00

Brno - Vrcholový sport má dost společného s prostitucí. A brněnský primátor Roman Onderka by si nikdy nedělal legraci z obojživelníků, nanejvýš ze zastupitele Mojmíra Vlašína. I takové informace se zanedlouho dozvědí lidé, kteří se v osm hodin úterního rána usazují do křesel Nové radnice. Za chvíli tam začne druhé zasedání brněnského zastupitelstva.

Některé z přítomných čeká zklamání hned na začátku. Otázky pro zastupitele totiž mají připravené především odpůrci stavby podzemních garáží na Zelném trhu. "Vzhledem k citlivosti tématu žádám ještě dnes o hlasování o zamítnutí projektu," navrhuje opoziční zastupitelka Irena Matonohová. Její požadavek zastupitelé prakticky jednohlasně odmítnou. Vedení města si za to vyslouží spršku štiplavých poznámek. Slíbí, že kauzu ve středu projednají radní. "To nám připadá nedostatečné," namítá Matěj Hollan, který patří k dlouhodobým kritikůmprojektu. Podle Onderkova vyjádření se ale zbytečně vlamuje do otevřených dveří. Pohotových komentářů primátor, který diskuzi usměrňuje, nabídne víc. Utahuje je si i z návrhů Vlašína, který kritizuje dotace na sport. Přirovná jej k prostituci. A žádá vystavět v Žebětíně přechod pro žáby a čolky. "Moc jsem se nasmál. Jen připomínám, že obojživelníci tu byli dřív než lidští obyvatelé Brna," povzdechne si v reakci na Onderkův komentář Vlašín.

Primátor se ohrazuje. "Já bych si v životě nedovolil z obojživelníků dělat srandu. Jestli z vás, to je už jiná věc," tvrdí s kamennou tváří. Krom slovních přestřelek se bouřlivějších debat lidé nedočkají.

Hlavní bod jednání, nový rozpočet, projde hladce

(Brněnský deník)

Kontakt

Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu v Brně

forum4am@gmail.com. brneni@gmail.com

Šárka Svobodová, 4AM - Fórum pro architekturu a média - iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 602578820

Petra Hlaváčková, 4AM - Fórum pro architekturu a média, iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 731656857

Pavla Spurná, o.s. Brnění, koordinátorka sběru podpisů pod Žádost Zastupitelstvu města Brna, 777649783

Matěj Hollan, o.s. Brnění, právní aspekty kauzy, 774956148

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode