Nechceme podzemní garáže na Zelném trhu

Brno odložilo rozhodnutí o garážích

06.10.2010 00:00

Brno - K plánované stavbě garáží pod Zelným trhem v Brně se může vyjádřit každý. Městští zastupitelé totiž při svém posledním zasedání v tomto volebním období včera schválili, že až budou k dispozici výsledky odborné analýzy, svolají veřejné projednání. I přesto lidé, kteří přišli na Novou radnici protestovat proti stavbě, odcházeli zklamaní. Požadovali, aby zastupitelé stavbu zastavili. To se ale nestalo. "Je to pro nás zklamání, ale budeme bojovat dál," řekla jedna z organizátorek petice proti stavbě Šárka Svobodová.

Zastupitelstvo nakonec odhlasovalo jenom to, že předloženou petici bere na vědomí. "Chci znát všechny potřebné informace. Až je budu mít, rozhodnu se jako vždycky. Ve prospěch Brna," uvedl primátorRomanOnderka. Nesouhlasné stanovisko ke garážím chtěli prosadit lidovci a zelení. "Chtěla jsem, aby se o tomto bodu hlasovalo tak, jak to navrhli předkladatelé petice," řekla zastupitelka zelených Kateřina Dubská.

Lidovecký náměstek Daniel Rychnovský si myslí, že zastupitelé měli už včera rozhodnout, zda garáže na Zelném trhu chtějí. "Nejde o nějaký emotivní odpor. Pokud se už teď ozývají stavební odborníci, že mají pochybnosti o stavbě, měli jsme rozhodnout," podotkl Rychnovský.

 

(Brněnský deník)

Kontakt

Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu v Brně

forum4am@gmail.com. brneni@gmail.com

Šárka Svobodová, 4AM - Fórum pro architekturu a média - iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 602578820

Petra Hlaváčková, 4AM - Fórum pro architekturu a média, iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 731656857

Pavla Spurná, o.s. Brnění, koordinátorka sběru podpisů pod Žádost Zastupitelstvu města Brna, 777649783

Matěj Hollan, o.s. Brnění, právní aspekty kauzy, 774956148

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode