Nechceme podzemní garáže na Zelném trhu

Garáže stále hrozí aneb je Kotzian vůbec lídr ODS? (SZ)

05.10.2010 12:41
Právě probíhající poslední jednání brněnského zastupitelstva v tomto volebním období vzalo na vědomí petici 2185 brněnských občanů, kteří požadovali, aby zastupitelstvo vyslovilo nesouhlas s výstavbou garáží pod Zelným trhem. Nicméně se našlo pouze 18 brněnských zastupitelů, kteří se vyslovili proti výstavbě garáží jako takové a požadovali jasné vyslovení nesouhlasu. Zbytek zastupitelů se bud’ zdržel nebo vůbec nehlasoval, což je u zastupitelů za ODS v tomto volebním období vcelku typické. Předsedkyně jejich klubu paní Bohuňovská ne-hlasování svého klubu odůvodnila touhou projednat celou záležitost s veřejností a neodpustila si zaútočit na zelené, kteří v průběhu doby na garáže změnili názor. Což je díky neustále se nově objevujícím informacím, které původně rozumně vyhlížející nabídku soukromého investora vybudovat za vlastní podzemní garáže nejen pro svou potřebu, začaly stavět do poněkud jiného světla a zavánět ohrožením Zelného trhu, vcelku pochopitelné. Je zajímavé, že lídr ODS Kotzian v tisku většinově bouří proti záměru garáží a jeho kolegové, kteří mu zdobí novou městskou kandidátku, nepovažovali za nutné vůbec hlasovat. Jediným statečným z klubu ODS byl pan Karel Hledík, který návrh podaný Kateřinou Dubskou, aby zastupitelé vyslovili nesouhlas s výstavbou garáží, podpořil. Za ODS nehlasovali tito zastupitelé: Blažek, Chládek, Kerndl, Paulczynski, Bohuňovská, Janištín, Vaňková, Fabiánek, Hošek, Šťástka, Jankůj, Michalík, Prchal. Leo Venclík a zastupitel Michalík se zdržel.
Pro odmítnutí garáží hlasovala většina zastupitelů za KDU-CSL,( kromě Barbory Javorové), klub KSČM a zastupitel za hnutí Brno 2006 Jiří Spousta.
Postoj brněnských občanských demokratů jen dokazuje, že postava slušného lídra jako obvykle nekoreluje se zbytkem kandidátů, kterým jsou názory občanů dlouhodobě jedno. A že něco jiného jsou proklamace v médiích a na veřejnosti a něco jiného jsou reálné skutky. Jen pro ilustraci: Aby garáže pod Zelným trhem jednou provždy zmizely z mapy Brna, bylo potřeba dalších 11 hlasů. Zastupitelů za ODS bylo přítomno 15.
Doufejme, že ti, kteří předvolební vstřícnosti ODS nalítli a věřili jí, jsou definitivně vyléčení.Nebo opět uvěří tomu, že za všechno mohou zelení?

Kontakt

Nesouhlasím se vznikem podzemních garáží na Zelném trhu v Brně

forum4am@gmail.com. brneni@gmail.com

Šárka Svobodová, 4AM - Fórum pro architekturu a média - iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 602578820

Petra Hlaváčková, 4AM - Fórum pro architekturu a média, iniciátorka otevřeného dopisu ministrovi kultury, 731656857

Pavla Spurná, o.s. Brnění, koordinátorka sběru podpisů pod Žádost Zastupitelstvu města Brna, 777649783

Matěj Hollan, o.s. Brnění, právní aspekty kauzy, 774956148

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode